Hjemmelavede chips og pommes

hjemmelavedechips22 hjemmelavedechips32hjemmelavedechips12Her i weekenden holdt min kæreste og jeg endelig en indflytterfest for nogle af vores venner. Her fik jeg en rigtig fin værtindegave af nogle veninder der blandt andet indeholdt disse olier fra Vom Fass i Vejle. En økologisk solsikkeolie med chili og en ekstra jomfru olivenolie med rosmarin. Jeg tænkte at jeg ville prøve dem af i køkkenet og begyndte derfor med projekt-hjemmelavede-chips.

Det er faktisk ret simpelt men dog lidt tidskrævende at lave. Skær først kartoflerne i tynde skiver. Jeg brugte et rivejern. Jeg lagde dem herefter på bagepladen og penslede dem med chili olien. Jeg gav dem også lidt salt og satte dem dernæst ind i en forvarmet ovn. Jag satte ovnen på 200 grader og varmluft. Mine chips skulle have ca 10 min, men dette varierer meget fra ovn til ovn. Det er vigtigt at holder øje med dem, for det går pludselig meget stærkt med dem.

Jeg havde nogle ender på kartoflerne som jeg ikke kunne få igennem rivejernet. Jeg skar disse ud i små stænger og penslede dem ligeledes før jeg bagte dem i ovnen. Jeg fik altså både et lille glas med hjemmelavede pommes og med chips.

Jeg synes at det var lækkert med de hjemmelavede chips. De var ikke helt så sprøde og knasende som de jo kan være fra posen, men de smagte rigtig godt, nok også fordi de blev lidt stærke med chilismagen. Det eneste minus ved at skulle lave dem selv er at det er tidskrævende. Jeg lavede kun 4 kartofler og altså 3 hele plader i ovnen, men det fylder ingenting når det først kommer i skålen.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s