Lav dine egne tavler

diy_gammeltspejlmedtavlelak22 diy_gammeltspejlmedtavlelak32 diy_tavlefærdigJeg kan ikke huske præcist hvor jeg har set det, men på en eller flere boligblogs er jeg faldet over brugen af tavlelak i forskellige projekter. Jeg har blandt andet set tavlelak brugt som en opslagstavle i gamle ornamenterede rammer som førhen har indholdt f.eks. et spejl. Jeg synes at det var en super fed ide og en sjov tanke. Jeg gik derfor ud og investerede i noget lak. Det gamle spejl havde jeg i forvejen. Her er den fremgangsmåde jeg har brugt og som virkede for mig. Det er garanteret ikke den mest korrekte måde at gøre dette, men det virker fint og nemt således.

Du skal bruge:
Et gammelt spejl, en klud til afrens, malertape, saks, tavlelak, pensler og kridt

Jeg vil her give jer en masse af de erfaringer og gode råd jeg selv er stødt på i forbindelse med at lave sin egen opslagstavle. Først finder man  en ramme som du ønsker at benytte. Jeg har valgt at placere lakken ovenpå et spejl, men hvis du vælger at placere tavlen i en ramme uden indhold kan du blot bruge en træplade som du får skåret til formålet. Disse kan købes i diverse boligmarked forretninger. Sørg for at få dækket af der hvor du sidder. Selv om at man skulle være noget så dygtig til at male kan man nu aldrig forudsige hvornår der er en dråbe der vil ramme gulvet. Jeg fandt en brugt flyttekasse til formålet.

Start danæst altid med at afvaske rammen og især spejlglasset grundigt. Hvis du vil male et spejl ligesom jeg har valgt her kan det være en god ide at finde noget malertape frem til afdækning af rammen så man ikke får farve de forkerte steder. Du kan så vidt jeg ved både få tavlelak som spray og som en maling. Jeg valgte her at male den på. Brug nu penslen til at male spejlet. Sørg for at male i den samme retning og gerne i lange strøg. Sørg i øvrigt også for at komme helt ud i hjørnerne. Brug en god kvalitetespensel således at hårerne ikke fælder af ned i malingen. Undgå at give et alt for tykt lag, da malingen helt sikkert skal have en omgang mere.

Da malingen var helt tør – jeg gav den et par dage – skal man lige bruge et stykke kridt til at grunde malingen. Jeg er ikke sikker på hvorfor dette skridt er vigtigt, men det har gennemgående været en del af processen på de guides jeg har fulgt. Tag derfor et stykke kridt og mal med den brede flade side mod tavlen. Dette grunder tavlen og er et vigtigt trin inden du for alvor gør brug af kridt på normal vis.

3 comments

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s