10 seværdigheder i Sydney

HUSK AT TJEKKE MIN NYE REJSEBLOG – www.OPDAGELSE.DK
Her finder du masser af guides, anmeldelser med mere til Sydney og Australien.

Jeg har jo boet i Sydney i 4 måneder, og nåede at blive helt forelsket i den by. Med over 4 millioner indbyggere sker der bare lidt mere end i en lille by fra Jylland. Jeg vil her fortælle om de bedste seværdigheder og must-see når man kommer til Sydney.

operahuset

Operahuset: Designet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Bygningen er et must at se alene af den grund at det er verdenskendt for designet. Vær dog opmærksom på at bygningen kan virke mindre end man havde forestillet sig. Se også det invendige design, og snyd ikke dig selv for en oplevelse ved et af de mange shows der kører året rundt. Man kan desuden komme på en guidet tour rundt i bygningen.

kinesiskhave

Den kinesiske have: Jeg synes at dette var en lille perle hvor man kunne træde ind i en hel anden verden i en lille have omgivet af høje mure. Haven er placeret i byens midte og der var simpelthen så fredfyldt.

sydneytower

Sydney Tower: Snyd ikke dig selv for oplevelsen af at se Sydney fra oven. Oppe fra ca 250 meters højde får du et fantastisk udsyn over byen. Dog står en høj og irriterende bygning grueligt i vejen for Operahuset. Der er mulighed for at spise heroppe mens tårnet drejer rundt. Bemærk at der er forskellige prisklasser.

manlyfærge

Manly Ferry: Hop på færgen til Manly. For ca $7 kan du se Sydneys imponerende skyline til vands. Man sejler fra Sydney Harbour hvor man har udsigt på Sydney Harbour Bridge, Operahuset samt de smukke skyskrabere der står i CBD (City Bussiness District)

harbourbridge

Sydney Harbour Bridge: Broen der forbinder den nordlige og sydlige del af Sydney. Herfra er der en god udsigt ud over byen. I øvrigt er denne bro en af de 3 eneste i verden hvor man tilbyder BridgeClimb, altså at du kan komme helt op på broens højeste punkt.

imax

IMax: Er egentlig bare en biograf. Men der er 4D, og det er den største skærm i verden. Det er vel værd at tage med. Vi var inde og se en film, og det var en god oplevelse.

stmary

St Marys Katedral: Den store katedral i Sydney. Den var meget smuk, men særligt i december måned, hvor de havde et lysshow der kørte på katedralens facade. Så husk det hvis du er der op til jul.

wildlife

Zoo: Der er to forskellige at vælge imellem i Sydney by. Wild Life eller Toronga Zoo. Wild Life har kun de australske dyr og er placeret i byens hjerte. De har en 5 meter lang krokodille som er ret imponerende. Toronga Zoo har et langt større udvalg af dyr, og er derfor også dyrere. Inkluderet i prisen ved Toronga Zoo er også en svævebanetur over parken.

bondi

Bondi Beach: Stranden er fantastisk, og klart den største i Sydney. Der er rigtig mange surfere og høje bølger plus at stranden er proppet når vejret er godt. Alternativer til Bondi er Coogee Beach (her boede vi tæt på i perioden) eller Manly Beach (Ingen bølger).

royalbotanicalgarden

Royal Botanical Gardens: Den største park i Sydney og måske i Australien. Den er så stor at vi brugte 4 gange derinde på at få set alle kroge og hjørner.

bloglovin

2 comments

 1. Regularly scheduled meals (every few hours) also have proven more
  wholesome than infrequent, haphazard ones. Formative assessment – Formative assessment is usually carried out throughout
  a course or project. The Kaynbred account on Wikipedia was active between August
  2009 and February 2010, along with the user seemed fixated on
  articles about mass killers, like Kip Kinkel
  and Richard Farley.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s